top of page

KRAFTSAMLING FOR INNLANDET PÅ LILLEHAMMER

Agenda Innlandet forventer fullt hus med 500 deltakere når de 24. mai inviterer til konferanse på Lillehammer. På programmet står nasjonale toppnavn, Innlandets egne ressurser, unge stemmer og kjendiser.

Dette er Innlandets viktigste møteplass, sier Jon Kristiansen, leder i styringsgruppa for Agenda Innlandet. Foto: Moment studio

Agenda Innlandet er et samarbeid mellom LO, NHO, Sparebank 1 Østlandet og Innlandet fylkeskommune. Målet er å løfte Innlandet og bidra til at Innlandet får større nasjonal synlighet og økt gjennomslagskraft.


For tredje år på rad inviterer Agenda Innlandet til en konferanse som skal samle alle gode krefter fra næringsliv, politikk, forvaltning, forskning og utdanning i Innlandet.Ny virkelighet


– Etter to år med pandemi er det tydelig at folk ser frem til å treffes og bygge nettverk igjen. Ved å møtes fysisk henter vi inspirasjon til det vi skal få til sammen i Innlandet i årene som kommer. Dette gleder jeg meg virkelig til, fastslår Jon Kristiansen, som både er leder i styringsgruppa og regiondirektør i NHO Innlandet.


Årets konferanse har et spesielt bakteppe med krig i Europa, klimakrise, strøm- og energikrise, etterdønninger av pandemi og utfordringer i forsyningskjedene. Videre har Innlandet nettopp lagt bak seg en tøff diskusjon om fylket skal bestå. Konferansen har med rette fått navnet «En ny virkelighet».

– Konferansen skal bidra til å analysere

tiden vi står i og samtidig gi svar på hvordan vi går videre. Hva vil være vår nye virkelighet? Vi retter søkelyset mot de store hendelsene ute og konsekvensene her hjemme, og hvordan vi i en tid med kriser sammen kan forme det nye Innlandet, forklarer Kristiansen.Tettpakket program

Harald Magnus Andreassen

På programmet står nasjonale toppnavn som NHO-sjef Ole Erik Almlid, LO-sekretær Are Tomasgard og den profilerte sjeføkonomen Harald Magnus Andreassen.


Statsminister Jonas Gahr Støre deltar digitalt og skal snakke om den aktuelle politiske situasjonen samt hvilke forventninger han har til Innlandet.


En rekke ledere og bedrifter fra Innlandet og unge ressurspersoner skal også holde innlegg, mens fylkeskommunen skal dele ut Årets Innlandspris og Årets INNspirator.


– Under konferansen skal man få kjenne på krafta i Innlandet. Det blir et tettpakket program med høy energi, lover arrangøren.


Ung inspirator

Agenda Innlandet henter også inn idrettsutøvere som i det siste har markert seg som sterke og inspirerende stemmer i samfunnsdebatten.


Maren Lundby skal snakke om å være best i motvind. Med utgangspunkt i egne erfaringer fra idretten gjør hun seg refleksjoner rundt hvordan Innlandet kan utvikle seg. Øystein «Pølsa» Pettersen er aktuell med en bestselgende motivasjonsbok som egner seg i både hverdagsliv og næringsliv.


Det er allerede over 350 påmeldte til konferansen, og Jon Kristiansen forventer fullt hus. Han regner også med at de 500 deltakerne vil merkes i bybildet i Lillehammer. Flere virksomheter legger opp til egne aktiviteter og møter på byens utesteder kvelden før.


– Det er tydelig at mange vil være med på å bygge Innlandet og være til stede på Innlandets viktigste møteplass, avslutter Kristiansen.


Comments


bottom of page