top of page

Hamar 14. januar 2020

Den 14. januar arrangerte vi historiens første Agenda Innlandet-konferanse!


I løpet av en dag ble det presenterte en rekke innlegg som på ulike måter løfter viktige temaer og saker for Innlandet. Programmets tre deler gir til sammen noen svar for hva Innlandet kan, hvilke muligheter vi har og hva vi kan bidra med i fremtiden.

Program

08:15-09:10  Registrering

 

09:15 Fakta, forutsetninger og forventninger

 

For å utvikle Innlandet trenger vi mer fakta og økt innsikt om næringsliv, forutsetninger, trender og fremtidsutsikter. Vi vil gi nye fakta, rapportere om ulike initiativ for å løfte frem næringslivet i Innlandet og peke på potensiale i noen næringer.

 

Et fylke med eventyrlige muligheter! Fylkesordfører Even Aleksander Hagen ønsker velkommen til et nytt fylke.

 

Norge i makro, og næringslivets forventninger til fremtiden. Sjefsøkonom i SpareBank 1 Gruppen Elisabeth Holvik med noen av resultatene fra SpareBank 1 sitt Forventningsbarometer.

 

En høyaktuell underveisrapport fra arbeidet med en ny NOU om næringsliv i distriktene. Svein Richard Brandzæg, leder av regjeringens distriktsnæringsutvalg.

 

Bredbånd og tilgang til nett er forutsetninger for vekst i Innlandet. Trond Skjellerud, adm. direktør i Eidsiva Bredbånd.

 

Landbasert bionæring kan løfte Innlandet. Øystein Johnsen, prorektor for forskning ved NMBU.

Konkurransekraft forutsetter bærekraft! Karoline Bakka Hjertø, bærekraftsansvarlig i SpareBank 1 Østlandet.

 

Innlandets utfordringer og muligheter. Fylkesmann i Innlandet Knut Storberget

 

 

11:00  Samtaletid og mingling med lokal buffet

 

11:45  Kompetanse for et bærekraftig arbeidsliv

 

Hvordan utformer vi et bærekraftig arbeidsliv? Hvordan sikre tilgang til høykompetent arbeidskraft og løse utfordringene med at mange står utenfor arbeidslivet?

 

Et bærekraftig arbeidsliv. Hans Christian Gabrielsen, LO-leder

 

Norsk Katapult og Læringsfabrikken skal løfte norsk læringsliv. Emma Østerbø, daglig leder MNTC Raufoss

 

Verdien av samarbeid. Adm. direktør Trond Hagerud forteller sammen med lokale tillitsvalgte om Mapeis arbeid for lokal kompetanseutvikling.

 

Med hjerte for andre. Silje Solheim, nestleder i Fagforbundet Ung, Innlandet og Kristin Ulveseth, fylkessekretær i FO Innlandet om behovet for helse- og sosialfaglig kompetanse og deres utdanningsvalg.

 

Fra Skjåk til Kina. Interfil AS forteller om hvordan de har lykkes med eksport til Kina og samtidig har hatt gitt et viktig bidrag for integrering av de som kommer til bygda.

 

Verdien av arbeid. Thomas Frydenlund, adm. direktør Topro Kompetanse vil fortelle om hvordan de tenker nytt og samarbeider bredt for at flest mulig skal ta del i arbeidslivet.

 

#tagyourshoes Louisa Arango designer og markedsfører sko fra Flisa med et sosialt perspektiv og ekte bærekraft.

 

Reodor Felgen inspirerer! I 2020 er det 100-årsjubileum for Kjell Aukrust med nasjonal markering. Daglig leder Kjell-Erik Nordahl forteller hvordan Reodor Felgen stimulerer teknologi-interessen i ulike landsdeler.

 

Innlandet trenger unge stemmer! Hvilke forventninger og ønsker for det nye Innlandet har unge voksne? Agenda Innlandet lanserer sitt program Unge Stemmer i Innlandet

 

13:30  Samtaletid og mingling med lokal håndmat

 

 

14:10  Innlandets muligheter og vårt bidrag til Norge

 

Innlandet ser dagens lys i et skinn av internasjonal uro og klimautfordringer som krever store omstillinger. Hvilke muligheter har vi i Innlandet. Hvilke næringer, klynger, kunnskap og naturressurser kan legge grunnlaget for vekst? Hva er Innlandets bidrag nasjonalt og internasjonalt?

 

Norge og Innlandet. Erna Solberg, Norges statsminister

 

Dette er vårt bidrag til Norge!

 

  • Fjell selger! Eirik Høyme Rogn, Mountains of Norway

  • Fremtiden bygges i tre. Ellen Thørud, digitalansvarlig i Moelven Industrier ASA

  • Et industrieventyr med internasjonal betydning. Cecilie Vo Beiske, forretningsutvikler Curida

  • All business is local! Niklas Smith Skattum, styremedlem Raufoss industripark og Skattum Holding

  • Virtual – en ny realitet. Catharina Bøhler, Sarepta Studio og Håvard Røste, HRU

  • Naturens egen fornøyelsespark. Trysil er Norges største skidestinasjon!

 

Innlandets muligheter. Noen av Innlandets meningsbærere møtes til samtale om Innlandets muligheter og hva vi må gjøre fremover.

 

Selvsagt skal Innlandet bli sett og hørt! Kristian Sarastuen, CEO Burson, Cone & Wolfe

 

Veikart for Norge – neste steg. Ole Erik Almlid, adm direktør NHO avslutter konferansen med NHOs veikart for Norge, ambisjoner for Innlandet og peker på neste steg.

 

15:55  Ring hjem og si du blir et par timer forsinket – for programmet fortsetter!

 

 

16:00 After Work Innlandet

 

Sammen med Hamarregionen Utvikling avrundes konferansen med en uformell After Work Innlandet hvor vi serverer lokale pølser og forfriskninger! Det blir tre korte innledninger med dagsaktuelle temaer, og du får en unik mulighet til 1:1-samtaler med noen av Innlandets fremste fra politikk og næringsliv.

bottom of page