top of page

Ståle Solbakken er klar for Agenda Innlandet

Landslagssjefen gleder seg til å bidra på konferansen med sin erfaring og kompetanse om ledelse.

2023 ble året Solbakken flyttet hjem igjen til Norge og Innlandet, han følger derfor enda bedre med på hva som beveger seg i hjemfylket.


–Jeg følger bedre med nå etter at jeg har flyttet hjem. Spesielt på idretten, det er et bredt utvalg av idrett på toppnivå å følge med på. Spesielt fotball, håndball og ishockey, sier Solbakken.


Han er klar på at idretten spiller en viktig rolle i den videre fremveksten av Innlandet.


–Toppidretten gjør bredden bedre, og breddeidretten legger grunnlaget for toppidretten. Samsvaret mellom disse er viktig, det er ofte sånn at de er avhengig av hverandre. Lykkes man med samhørighet mellom disse kan det bli bra, sier Solbakken og legger til:


–I samfunnsutviklingen vi ser nå kan idrettens rolle vokse og være et trygt og godt sted for enda flere.

Idrettens samfunnsrolle er det mange gode eksempler på, Solbakken trekker frem det lokale gatelaget.


–Ham Kam sitt gatelag er et godt eksempel på bidrag fra idretten som jeg syns er veldig bra, sier Solbakken.


Lederstil

Under Agenda Innlandet-konferansen skal Solbakken på scenen under del 2 som handler om ledelse og løsninger.


–Hvordan er det å drive med ledelse når forventningene til deg er store og hver minste ting du gjør er det millioner av «eksperter» som skal mene noe om?


–Jeg er opptatt av at jeg skal være tro mot meg selv, ikke gå på akkord med det jeg egentlig mener. Det mener jeg er det viktigste å huske på

–Man må være tro til egne tanke, ikke gå seg vill i det alle andre sier og mener. For å lykkes med dette er ærlighet en nøkkel, sammen med et godt apparat rundt seg. Jeg har også sparringspartnere utenfor prestasjonsgruppen jeg jobber i for å hjelpe meg med perspektiv. I tillegg er det viktig å være innstilt på at det kommer gråværsdager innimellom.


–Har du noen lederforbilder? en leder som du syns evner å stå ved det å lede selv om det stormer?


–Jeg så på programmet for konferansen og der så jeg at statsminister Jonas Gahr Støre skal være der før meg. Han har evnet det å stå i noe som er vanskelig over tid, også når det kommer utfordringer man ikke rår over og som man blir kastet ut i. Det er noe jeg kan kjenner meg litt igjen i, at det kommer utfordringer, helt utforutsett, sier Solbakken.


–Helt til slutt, er du klar for Agenda Innlandet?


–Jeg er klar.


Comentários


bottom of page